Cara Nak Buat Santan Pulut Durian

Kalau anda nak tahu untuk menghasilkan cendol ini mereka tidak menggunakan teknik biasa dengan santan dan ais tapi menggunakan santan yang dibekukan yang kemudiannya dikisar. Lemang yang terbaik ialah lemang yang lembut apabila digigit dan mempunyai rasa lemak dari santan dan cukup masinnya.


Malaysian Food Pulut Durian อาหาร

Cara membuat lemang ialah dengan memasak beras pulut bersama santan di dalam buluh dan dibakar menggunakan kayu api.

. Lemang paling sesuai dinikmati bersama rendang. Makanan wajib semasa Hari Raya pastinya lemang. Rasa cendol di sini agak berbeza dan lebih pekat berlemak santan daripada cendol yang lain kerana cara penyediaannya yang lain daripada biasa.


Pin On Malaysian Delicacies


Kuah Durian Asian Snacks Durian Recipes


Pukut Kuning Malaysian Food Indonesian Food Food


Resep Ketan Durian Oleh Fitri Sasmaya Recipe Resep Makanan Resep Masakan

Post a Comment

0 Comments

Ad Code