Kalau anda nak tahu untuk menghasilkan cendol ini mereka tidak menggunakan teknik biasa dengan santan dan ais tapi menggunakan santan yang dibekukan yang kemudiannya dikisar. Lemang yang terbaik ialah lemang yang lembut apabila digigit dan mempunyai rasa lemak dari santan dan cukup masinnya.
Malaysian Food Pulut Durian à¸à¸²à¸«à¸²à¸£
Cara membuat lemang ialah dengan memasak beras pulut bersama santan di dalam buluh dan dibakar menggunakan kayu api.
. Lemang paling sesuai dinikmati bersama rendang. Makanan wajib semasa Hari Raya pastinya lemang. Rasa cendol di sini agak berbeza dan lebih pekat berlemak santan daripada cendol yang lain kerana cara penyediaannya yang lain daripada biasa.
Kuah Durian Asian Snacks Durian Recipes
Pukut Kuning Malaysian Food Indonesian Food Food
Resep Ketan Durian Oleh Fitri Sasmaya Recipe Resep Makanan Resep Masakan
0 Comments